Centos 7 – Network Service is not starting correctly.

Network Service is not starting correctly: FAILED TO START LSB: Bring up/down networking.

Capture

I configured several IP addresses on one network interface. Was this causing the issue? No. I could ping all the IP addresses, that I configured. Also used “nmtui” to configure the interface eth0.

But after executing the command below:

#touch /etc/sysconfig/network
#systemctl restart network

The error was solved  and network services was started correctly.

 systemctl status network
● network.service - LSB: Bring up/down networking
 Loaded: loaded (/etc/rc.d/init.d/network; bad; vendor preset: disabled)
 Active: active (exited) since Mon 2017-03-20 20:26:50 UTC; 13h ago
 Docs: man:systemd-sysv-generator(8)
 Process: 9339 ExecStop=/etc/rc.d/init.d/network stop (code=exited, status=0/SUCCESS)
 Process: 9512 ExecStart=/etc/rc.d/init.d/network start (code=exited, status=0/SUCCESS)

Mar 20 20:26:46 hostname systemd[1]: Starting LSB: Bring up/down networking...
Mar 20 20:26:49 hostname network[9512]: Bringing up loopback interface: [ OK ]
Mar 20 20:26:49 hostname network[9512]: Bringing up interface eth0: Connection successfully activated...n/3)
Mar 20 20:26:49 hostname network[9512]: [ OK ]
Mar 20 20:26:50 hostname systemd[1]: Started LSB: Bring up/down networking.
Hint: Some lines were ellipsized, use -l to show in full.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s